Elbil-nyheterna vi får se på motormässan i Geneve

Rimac Concept Two

Om ungefär två veckor går motormässan i Geneve av stapeln. Media är inbjudna den 6-7 mars och då lär vi få den första insynen vad den anrika motormässan i Schweiz har att bjuda på.

Nyheterna lär bli många, och bland många av de efterlängtade elbilarna så får vi för första gången se de riktiga produktionsklara versionerna av bilarna. Vi listar ett par kände nyheter, som vi kommer att få se under motormässan nedan.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-PAce på testbanan i Arjeplog

I samband med motormässan i Geneve kommer vi för första gången få se den produktionsklara versionen av Jaguars kommande elbil, SUV:en I-Pace. Jaguar kommer att visa upp sin bil inne på motormässan i sin monter men har också lovat att ett exemplar kommer att köra ute på vägarna i Geneve under mässan.

Audi E-Tron

Audi e-tron concept

En av de mest efterlängtade nyheterna i år är Audis första elbil E-Tron som biltillverkaren arbetet flitigt med. Vi kan förvänta oss en SUV, med 50 mil räckvidd. Precis som Jaguar så kommer man visa upp bilen både inne på mässan men också ute på vägarna i Geneve under mässan.

Mercedes EQ

Mercedes koncept av EQC.

En annan efterlängtad nyhet är också Mercedes elbil från konceptet EQ. För första gången kommer vi att få se en produktionsversion av Mercedes första (från grunden byggda) elbil baserade på konceptet.

Hyundai Kona

Den koreanska biltillverkaren kommer med sin andra eldrivna bil – SUV:en Kona. Det anmärkningsvärda med Hyundai Kona som har säljstart till sommaren är den långa räckvidden, som enligt vissa källor tros ligga uppåt 50 mil samtidigt som prislappen i källorna sällan överstigit 400 000kr.

Rimac Concept 2

Elbilstillverkaren Rimac från Kroatien kommer visa efterföljaren till sitt Concept One, en superelbil med imponerande 1073 hästkrafter. Concept Two som efterföljaren heter tros ha än mer kraft och den får vi se på motormässan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.