Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbilsladdare i Sverige: Lista med operatörer

Publika laddstationer och snabbladdare möjliggör laddning av elbilen utanför hemmet. Vid många köpcenter, knutpunkter och offentliga parkeringsplatser finns många publika destinationsladdare att ladda elbilen på när man besöker en plats.

Snabbladdarna är laddarna vi använder när vi ger oss ut på längre resor. De möjliggör långresor med korta stopp. Utbyggnaden av snabbladdare sker just nu med rasande fart. I Sverige finns ett politiskt beslut med en målsättning om att det aldrig ska vara längre än 10 mil mellan varje snabbladdare utmed våra större vägar.

Nätverken med laddare är uppbyggt av ett flertal olika aktörer. Att ladda vid en laddare kräver ofta en app eller en laddbricka (RFID-tagg) från den aktör som tillhandahåller laddaren. Det är ofta bra att vara förberedd och ha en app nedladdad eller en laddbricka för de laddare man kan tänkas behöva använda.

Längre ner på den här sidan hittar du en lista med alla operatörer som tillhandahåller publika laddare i Sverige.

Nybörjartips: Det finns tredjepartstjänster som samlar alla laddare i en och samma tjänst. Det kan vara ett bra sätt att hitta laddare utmed den rutt du planerar att köra – så att du vet vilka appar/brickor du behöver. Vi har samlat en lista med sådana bra tjänster här.

Lista: Operatörer av snabbladdare i Sverige

Mer

Mer har ett av Sveriges största nätverk med publika laddare och snabbladdare. Mer erbjuder laddning med traditionell debitering per enhet, men har också förmånliga abonnemang för den som laddar mycket.

Betalmetod: App eller laddbricka
Pris: Hänvisar till appen.

InCharge är Vattenfalls laddnätverk som ger tillgång till ett stort antal publika snabbladdare i Sverige, men också andra delar av norra Europa.

Betalmetod: App, laddbricka eller laddkort.
Pris: Hänvisar till appen.

Circle K har just nu påbörjat utbyggnaden av ett eget laddnätverk på sina stationer runtom i landet. Här hittar du moderna snabbladdare med en kapacitet på 150 till 300 kW.

Betalmetod: App
Pris: 6,29 kr/kWh

Fortum
Charge & Drive

Charge & Drive är Fortums nätverk av laddare och hör till ett av de större nätverken i Norden. Det är en del av nätverket Recharge Infra som sköter utbyggnaden och infrastrukturen.

Betalmetod: App, laddbricka eller SMS
Pris: I appen eller hemsidan Recharge

Ionity

Ionity är ett nätverk av ultrasnabbladdare med laddare på 350 kW. Nätverket ägs och byggs ut av flera biltillverkare. Bland ägarna finns koncernerna för BMW, Ford, Hyundai, Volkswagen och Mercedes. Nätverket är öppet för alla men förare med elbilar från ägarna har de mest förmånliga priserna.

Betalmetod: Laddkort från tillverkare, eller via QR-kod på laddaren
Pris: Finns på hemsidan.

E.ON

Energiföretaget E.ON har ett stort nätverk av laddare i landet. Här kan du ladda per debiterad enhet, eller rabatterat via ett medlemskap. Hushåll som är kunder till energibolaget har dessutom ytterligare rabatt. I ett samarbete med Clever erbjuder man också ultrasnabbladdare.

Betalmetod: App eller laddkort
Pris: Finns på hemsidan.

Tesla Supercharger

Tesla har byggt ut ett eget snabbnätverk av laddare som är slutet till tillverkarens egna elbilar. Nätverket av laddarna är ett av de mest enskilt utbyggda nätverket och erbjuder också en hög kapacitet på 250 kW.

Betalmetod: Automatisk
Pris: Visas i appen.

Saknar du någon i listan? Tveka inte att skicka ett mail med ett tips.

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons