Elbil-nyheterna vi kommer få se på bilmässan i Genève

De nya elbilarna som visas upp på bilmässan i Genève kommer vara många. Det är allt ifrån prototyper, konceptbilar och produktionsbilar som kommer att finnas på plats.

Nedan är vår lista med de riktigt saftiga nyheterna som biltillverkarna lovat att visa upp inför bilmässan som startar den 7 mars.

Audi visar ny SUV

Audi visar upp SUV:en Audi A4 e-tron concept under mässan. Bilen är i ett tidigt konceptstadie men kommer som produktionsversion 2020 eller 2021. Läs mer om konceptet här.

Honda Urban EV

Honda kommer visa upp en prototyp av det omåttligt populära konceptet Honda Urban EV. Produktionssversionen kommer ha säljstart senare i år. Läs mer om Honda Urban EV här.

Honda kommer också visa upp Honda Tomo, ett koncept i samarbete med universitetsstudenter. Läs mer om det här.

Kia lanserar nytt koncept

Kia kommer att lansera ett nytt elbils-koncept under mässan. Bilen är en sportig elbil, där räckvidd och prestanda står i fokus. Läs mer.

Skoda presenterar koncept

Skoda kommer visa upp sitt koncept Vision iV under bilmässan i Genève. En sportig och eldriven SUB-coupé, säger Skoda. Läs mer.

Volkswagen visar eldriven beachbuggy

När man tidigare i år berättade att man kommer visa upp en eldriven Beach Buggy på bilmässan var det många som blev nostalgiska. Favoriten från 60- och 70-talet återkommer nämligen som elbil.

Bilen bygger på den nya MEB-plattformen som koncernen lanserar i med sin stora omställning till elbil. Läs mer om buggyn här.

Ny elbil från Schweiz

Nya uppstickaren Piëch Automotive kommer lansera en sportig coupé på motormässan i Genève. Bilen kommer ha en räckvidd på 500km, och väga omkring 1800kg. Läs mer här.

Vi hoppas på Opel

Allt om Elbil hoppas också om att Opel ska närvara och kommer att berätta mer om Opel Corsa som elbil. Man har nämligen lovat en prismässigt konkurrenskraftigt elbil med säljstart i år. Men vi vill ju se den också.

Polestar 2 visas upp

Ny teaserbild av Polestar 2

Polestar 2 har sin officiella avtäckning den 27 februari, avtäckningen kommer ske online. Den första fysiska uppvisningen av bilen blir i samband med motormässan Genève.

Peugeot e-206 visas upp i Genènve

Ännu en nyhet är nästa generation av Peugeot 206 som visas upp under mässan. Och den kommer med ren eldrift.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.