Elbilister köper loss största laddnätverket i Australien – för att dubbla det

I Australien finns en särskild form av medlemsägda bilklubbar, kallade ”mobility clubs”, som representerar bilister. Klubbarna arbetar för säkra och hållbara transporter, försäkringar, vägassistans och erbjuder en hel del andra förmåner kopplade till bilägandet.

Nu har sex stycken av landets bilklubbar gått samman och köpt loss Australiens största laddnätverk Chargefox. Målet är att säkra en snabbare utbyggnad av laddinfrastrukturen i landet.

Sedan tidigare ägde klubbarna 40 procent av bolaget. Nu kommer det helt och hållet bli ägt av klubbarna och dess medlemmar. Under de kommande tre åren är målet att bygga fler än 5 000 laddpunkter över hela landet.

– Vi har nått brytpunkten med förändringar i den federala regeringen och den positiva attityden till elbilar. Detta är nästa steg, motorgrupperna kommer att tillhandahålla kapital och medlemskap, och våra tillväxtmål kommer att ta ett stort kliv framåt, sa Chargefox VD Marty Andrews till The Driven.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.