Elbilen Xpeng P7: Är Tesla-krossaren alldeles för Tesla-inspirerad?

Kinesiska elbilen Xpeng G3 lanseras i Norge till sommaren. Målet är att utmana Tesla med likvärdig prestanda och en lägre prislapp. Modellen har bland annat utsetts till Kinas säkraste elbil.

Nu har Xpeng visat upp sin nästa elbil som fått namnet Xpeng P7. Dubbad till ”Tesla Model 3-krossaren”. Men elbilen får också kritik då den är väldigt lik Tesla. I allt från gränssnitt, förarassistanssystem till batteridesign.

Nu fortsätter likheterna att visas upp även i de små detaljerna. Bland annat har Xpeng P7 funnit inspiration från Tesla Model X. Det i form av påskägget med att spela musik till ett koordinerat ljusspel. Se showen nedan:

Originalet med Tesla Model X kan du se nedan:

Detta är elbilen Xpeng P7

Xpeng P7 är avsedd för den kinesiska marknaden. Ett batteri på 80,9 kWh ska i den bakhjulsdrivna instegsversionen ge en räckvidd på 568 enligt den generösa körcykeln NEDC. Den kommer också i en version med en utökad räckvidd på 706 kilometer.

Även en prestandamodell ska erbjudas som bland annat ska klara 0-100km/h på 4,3 sekunder. Priset för P7 anges till motsvarande 30 000 euro för den billigaste modellen. Den dyrare modellen ska kosta omkring 45 000 euro. De första leveranserna ska starta nästa månad i Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.