Elbilen Volvo XC40 Recharge kommer erbjudas i fler prisklasser

Efter sommaren kommer den första elbilen från Volvo – elbilen Volvo XC40 Recharge. När elbilen lanserades förra hösten var reaktionerna blandade i våra kommentarsfält. Elbilen blev både hyllad och kritiserad. De flesta kritikerna blev skeptiska över prislappen.

Under premiären av XC40 Recharge visade Volvo upp en modell med ett riktpris på 699 000kr. Volvo betonade dock att priset var ett riktpris för just den modellen. Slutgiltliga priser kommer i samband med att bilen börjar säljas.

– Modellen XC40 Recharge P8 AWD, som släpps 2020, är en ”högspecad” bil, säger Emma Berntsson Head of Commercial på Volvo i Volvo Magasin.

När elbilen lanseras i andra utföranden vet vi ännu inte. Däremot tyder Volvos uttalandet på att den kommer i fler utföranden – och då troligtvis i en lägre prissatt version. Frågan är dock om den kan stå upp mot exempelvis Tesla Model Y som mångt och mycket spelar i samma segment.

Volvo XC40 är utrustad med en elmotor som ger 408 hästkrafter genom dubbla elmotorer. 0–100km/h klarar bilen på 4,9 sekunder. Betydligt snabbare än största motorn i alternativet med förbränningsmotor som kräver 6,5 sekunder för att nå upp till samma hastighet. Räckvidden anger Volvo i dagsläget till över 400 km, och snabbladdning till 80 procent görs på 40 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.