Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Elbilen Volvo XC40 kommer kunna uppdateras – som en Tesla

Volvo XC40 BEV design sketch

Volvo fortsätter att mata oss med små detaljer på den kommande elbilen Volvo XC40 inför lanseringen om en vecka. Bilen kommer bland annat kunna uppdateras från distans med nya funktioner genom att Volvo skickar nya mjukvaruuppdateringar till bilen.

 – Genom att införa over-the-air-uppdateringar för allt från underhåll till helt nya funktioner kan bilen hållas lika fräsch som dina andra digitala produkter, alltid med de senaste och bästa funktionerna, säger Henrik Green, Chief Technology Officer på Volvo Cars.

På samma sätt arbetar till exempel Tesla idag, som ständigt uppdaterar och förbättrar sina bilar genom nya funktioner. I Teslas fall är det allt från prestandaförbättringar till bara små funktioner som förenklar eller förgyller bilkörandet.

Helt elektriska XC40 kommer att fortsätta utvecklas och förbättras över tid, snarare än att redan ha nått sin topp när den lämnar fabriken, skriver Volvo.

Den elektriska Volvo XC40 får också ett helt nytt infotainment som drivs av Android. I det Android-drivna infotainmentsystem tillgängliggörs funktioner som Google Assistant med röststyrning, Google Maps och Google Play Store med en uppsjö av tillgängliga appar.

– Vi ger dig äntligen samma upplevelse i din bil som du är van vid på din telefon, men anpassat för säker interaktion under körning, säger Henrik Green.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons