Elbilen Volkswagen ID Vizzion, ska utmana Tesla Model S

Volkswagens koncept av elbilen ID Vizzion kommer bli verklighet. 2022 kommer elbilen till premiumsegmentet som ska utmana Tesla Model S, och andra premiumbilar som bland annat Mercedes S-klass. Sedan Volkswagen Phaeton lades ner i 2015 har bolaget inte haft någon riktig premiumsedan, säger Volkswagens försäljnings- och marknadschef Jürgen Stackmann till Auto Exoress.

Volkswagen har sedan tidigare bekräftat planerna på att bygga den nya folk-elbilen I.D. Neo. Den kommer 2019 och ska bli VW:s första elbil utvecklad helt från grunden. Därefter följer SUV:en I.D. Crozz, och minibussen I.D. Buzz. Vizzion blir verklighet 2022.

Volkswagens mindre elbilar kommer ha en räckvidd på minst 40 mil, och de större bilarna i premiumsegmentet kommer kunna klara 60 mil. Att Vizzion är något utöver det vanliga kan vi redan se på konceptbilderna, där bilen är helt utan ratt.

Volkswagen ID Vizzion visas på bilsalongen i Geneve.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.