Elbilen Uniti ska säljas på MediaMarkt – med start på fredag

Uniti är en svensk uppstickare på elbilsmarknaden som drog in ungefär 12,3 miljoner i en crowfundingkampanj. Uniti ska vara särskilt lämpad i stadsmiljö, och vara utrustad med avancerad teknologi som underlättar den urbana resan. Bilen ska kunna köra upp till 30 mil på en laddning och är tillverkade i kolfiber och komposit. Tillverkningen ska ske i Landskrona och de första bilarna ska nå kunder 2019.

På torsdag är den officiella avtäckningen av bilen, och inför det här meddelar man också att bilen ska ses som en dator på hjul eller hemelektronik, och därför har man slutit avtal med MediaMarkt.

I samband med lanseringen öppnar man showroom hos MediaMarkt i Nacka (Stockholm) och Svågertorp (Malmö), den 8 respektive 9 december. Där kan du provköra bilen via VR och lägga en förhandsbokning.

Bilen kommer också finnas för förhandsbokning på MediaMarkts webbplats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.