Elbilen Uniti One hänger löst – ansöker om rekonstruktion

Bilmärket Uniti grundades i Lund 2016 med mål att revolutionera urbana transporter. Det i form av en liten elbil med upp till tre sittplatser. Det har varit ett gäng turer kring elbilen, men nu ser framtiden bitvis osäker. Kassan sinar tomt i bolaget.

Man har idag ansökt om företagsrekonstruktion i tingsrätten för att undvika en konkurs. Om rekonstruktionen blir godkänd kan Uniti minska sina kostnader, förhandla om skulder och också ge sig ut på jakt efter nytt kapital. Därmed kan man rädda företaget.

I rekonstruktionen framgår det hur man ska finansiera en fortsatt verksamhet. Unitis lösningen är att ge sig in i ytterligare en bransch och sälja annonsutrymmen på digitala annonstavlor. Dessa ska fästas på kommersiella fordon och laddstolpar.

Ny Teknik uppger att företagets Vd Lewis Horne fortfarande tror på en leveransstart i slutet av året. Dock till en rejäl förlust. Utvecklingsteamet har flaggat upp att bilen fortfarande just är är för dyr. Elbilen ska kosta från 224 000 kronor, men tillverkningskostnaden under rådande omständigheter skulle idag vara 600 000kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.