Elbilen Subaru Solterra också klar för comeback efter Toyota-missen med hjulbultarna

Subaru Solterra.

Igår kom beskedet om att Toyota bZ4X återigen är redo för leverans. Det efter att modellen varit återkallad i fyra månader på grund av hjul som kunde lossna.

Koncernsyskonet Subaru Solterra som bygger på samma plattform gick samma öde till mötes och blev återkallad. Men nu är även Subarus nya elbil åtgärdad och leveranserna kan nu starta.

Subaru Solterra är biltillverkarens första elbil. Den är utrustad med två motorer som vardera har en effekt på 80 kW. Totalt levererar drivlinan alltså 160 kW (219 hk). Den får ett batteri på 71,6 kWh och erbjuder upp till 466 kilometer i räckvidd.

I fokus för Solterra står fyrhjulsdriften. Den dubbla uppsättningen motorer ger Solterra permanent fyrhjulsdrift. Genom den elektriska drivlinan överförs kraften direkt med en linjär kraftutveckling till hjulparen.

Genom greppasisstenten X-Mode blir det extra lätt att ta sig fram på svåra underlag. När funktionen är aktiverad får föraren hjälp att lotsa fram bilen genom individuellt kontrollerat hjulspinn på alla fyra hjulen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.