Elbilen Sono Sion med solpanaler, redo för nästa steg

Solpanaler, dragkrog och 25 riktiga mil - till lågt pris.

Det tyska startupföretaget Sono Motors har skapat den unika elbilen Sion som är täckt med 330 solpaneler, vilket gör att bilen kan laddas under färd eller när den är parkerad. Nu meddelar företaget att man tagit in tillräckligt med pengar för att kunna påbörja nästa fas. I sommar har man haft möjlighet att testa solpanelerna flitigt,  rapporterar Reuters.

Den unika bilen ska ha en räckvidd på 25 mil, varav solpanelerna ska kunna bidra med ungefär 3 mil en solig dag. Bilen är också utrustad med dragkrok, och bekvämligheter som stolsvärmare, luftkonditionering och ett stort infotainmentsystem.

Just nu planerar Sono Motors för att ta bilen på en uppvisningsturné. Totalt blir det 42 städer i 10 länder – Sverige troligt inräknat enligt uppgifter från svenska fans.

Tillverkningen ska sedan komma igång under andra hälften av 2019. Företaget har redan nu mer än 6,500 förhandsbeställningar som man planerar att sälja för 16 000 euro (ca 165 000kr) exklusive kostnad för batterihyra.

Sion är utrustad med ett unikt luftfiltreringssystem med mossa (som inte behöver vattnas)
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.