Elbilen Sono Sion lever vidare

Solpanaler, dragkrog och 25 riktiga mil - till lågt pris.

Uppstickaren Sono Motors klarade sina finansieringsmål. Den lilla elbilen Sono Sion med sin praktiska design och låga pris kommer därmed ett steg närmre verkligheten.

Efter ekonomiska bekymmer i början av december sökte den tyska uppstickaren Sono Motors finansiering hos sina fans och andra intressenter. Målet var att nå 50 miljoner euro senaste sista december. Det lyckades man inte med och förlängde finansieringsrundan med tre veckor för att få in de resterande 20 miljonerna.

Med bara något dygn kvar på den förlängda kampanjen nådde man målet på 50 miljoner euro. Därmed kan utvecklingen av elbilen fortsätta.

–  Istället för att ge upp vad vi står för, bestämde vi oss för kämpa för det vi tror på. Det gjorde vi genom att lansera en av de största finansieringskampanjerna i Europa. För en värld där varje bil på våra vägar är elektriska och delade, skriver Sono Motors.

Målet är att ha igång produktionen till 2021. Elbilen ska tillverkas i Nevs fabriker i Trollhättan. Sono Sion ska bland annat utrustad med solpaneler som ska ge flera extramil och dragkrok. Räckvidden uppger Sono Motors ska vara till 25 riktiga mil och priset ska vara lågt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.