Elbilen som ska bygga om bilen, får finansiering

Uniti är en elbil för stadsmiljö som utvecklas på Lunds Universitet. Uniti vill bygga om bilen från grunden, då de anser att dagens bilar och hur de är utformade är det för att de är byggda kring de krav som en bensinmotor ställer.

Med elbilen anser de att bilen står inför en sådan stor revolution att det är lika bra att bygga om den från grunden. Dagens bilar är helt enkelt onödigt kraftfulla, stora och mekaniska. Det finns många möjligheter att förändra tekniken från grunden. Teamet drar paralleller till mobiltelefonen som först hade stora plastiga knappar till dagens smartphones som är något helt annat.

Under onsdagen lanserade Uniti en crowdfunding-kampanj i hopp om att dra in 5 miljoner kronor för att bygga en prototyp som kan gå i produktion. Det tog två dagar, för att uppnå målet. Med 43 dagar kvar på kampanjer förväntas är ytterligare miljoner trilla in.

Se filmen nedan, och läs mer om crowdfundingkampanjen här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.