Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Nyligen visade Skoda upp sin första elbil: Den lilla elbilen Citigo blir eldriven som baseras på Volkswagens nuvarande elbilsplattform. Skodas vision för den nya koncerngemensamma MEB-plattformen är något helt annat!

Här kliver Skoda Vision IV in i bilden. Vi har fått se skisser på konceptet och i takt med att tiden går börjar Skoda visa mer av den kommande elbilen. Nyligen bjöd Skoda in ett gäng motorjournalister till Prag för att under väldigt begränsade former provköra koncecptelbilen – och det vi får se imponerar.

Det är en elbil som till och med skulle kunna sätta det större syskonet Volkswagen i baksätet. Även om interiören är utrustad med kristaller, udda ratt och futuristiska finesser så uppges bilen återspegla produktionsbilen till 85%. Konceptet ska på något vis formas in i en familjebil med ett startpris på under €30 000, skriver Driving Electric.

Dubbla elmotorer med en total effekt på 306 hästkrafter gör bilen otroligt pigg – 0-100 km/h på 5,9 sekunder. Med en rullande start i 80km/h ska upp till 120km/h ske på 4 sekunder.

Bilens räckvidd är på 500 km, enligt WLTP-körcykeln. Batteriet på 83 kWh ska kunna snabbladdas på upp till 80% på 30 minuter. Trots sina smäckra former lastar bagageutrymmet 550 liter, vilken kan jämföras mot en Volkswagen Passat som lastar 650 liter.

Skodas första elbil på MEB-plattformen kommer lanseras någong gång under 2020, men trolig första leveranser under 2021. Om det blir Skoda Vision iV eller något annat får vi vänta på…