Elbilen Skoda Citigoe IV gör succé hemma i Tjeckien

Skoda har tagit det första klivet mot en renodlad elbil genom att lansera Skoda Citigoe IV. Den lilla elbilen har (i Sverige) ett startpris på 268 400kr, en räckvidd på 265 km och är tänkt att vara en elbil för stadspendlaren. I grunden är den baserad på en koncernsyskonet Volkswagen e-Up! som uppdaterades förra sommaren.

Nu gör den lilla elbilen succé i hemlandet Tjeckien, där Skoda Citigoe IV tillsammans med laddhybriden Skoda Superb PHEV står för 67% av alla sålda laddbara bilar under januari månad, rapporterar InsideEVs. Ensamt står Citigoe IV för 41% av alla laddbara bilar.

Nästa rena elbil från Skoda är SUV:en Skoda Enyaq baserad på den koncerngemensamma plattformen MEB. Modellen med en räckvidd på upp till 500 km spås bli en stor framgång.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.