Elbilen Skoda Citigo E iV är här – prissatt från €20 000

Skodas första helt renodlade elbil är här. Den har fått det märkliga namnet Skoda Citigoe iV och är ett direkt syskon till en kommande uppdatering av elbilen Volkswagen e-Up!

Citigoe iV har ett batteri på 36,8 kWh som ger en räckvidd på 266 km enligt WLTP-körcykeln. Elmotorn har motsvarande 83 hästkrafter, och ska klara 0-100 km/h på 12,5 sekunder.

Bilen kan snabbladdas med upp till 40 kW – vilket innebär en laddning till 80 procent skulle ta en timma. Från en laddbox på 7,2-kW skulle det ta ungefär 4 timmar att nå 80 procent, och för ett vanligt vägguttag skulle en laddning ta strax över 12 timmar.

Bilens främsta säljargument är prissättningen, den ska vara prissatt från €20 000. Vad det blir med svenska mått är ännu oklart. Skoda Citigoe iV ska börja tillverkas under årets sista halvår.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.