Elbilen Renault Zoe får sig ett lyft till 2019

Den oerhört populära och prisvärda elbilen Renault Zoe får sig ett rejält lyft nästa år enligt uppgifter till franska Automobile Propre. I augusti bygger man om fabriken som bygger Zoe för att kunna dubbla produktionskapaciteten, men antagligen också förbereda en omställning för att sedan kunna tillverka den nya uppdaterade Zoe:n.

Något förändrat batteri talas det inte om, utan batteriet med 41 kWh räcker gott och väl enligt Renaults undersökningar. Ett större batteri skulle bara innebära en dyrare bil, och det segmentet är inte aktuellt att ge sig in i för Renualt när man lyckats så väl i segmentet som Zoe spelar i. 

Däremot ska bilen bli rymligare, man kommer att göra Zoe något längre än dagens version. De 40/60-delbara och fällbara ryggstöden till baksätet ska gå att fällas nästan helt plant vilket också ökar på lastmöjligheterna. Karossen kommer också bli något lägre, vilket ska sänka luftmotståndet och därmed förbättra räckvidden på motorvägen även om Zoes ambition är att förbli en stadsbil. 

Zoe är en prisvärd elbil

Renault Zoes framgångar är ett faktum. Den är en prisvärd elbil, med relativt lågt pris och lång räckvidd gör bilen oerhört populär. Idag har Zoe 41 kWh ett pris på omkring 320 000kr (ca 245 000kr om du väljer att hyra batteriet för 800kr/mån i tre år) och en räckvidd på ungefär 40 mil enligt WLTP. Det är den bil som har lägst pris per kilometer i vår räckviddstabell Jämför elbil

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.