Elbilen Renault Megane E-Tech är årets smartaste bilköp 2022

Konsumentorganisation M Sverige utser elbilen Renault Megane E-Tech till årets smartaste bilköp 2022. Bland styrkorna lyfter M Sverige fram hög säkerhet, ett smart konstruerat batteri med låg vikt och bilteknik som annars bara finns i bilmodeller i premiumklassen.

– Renault Megane E-Tech Electric är en mycket prisvärd elbil som är årets smartaste bilköp. Bilen är både underhållande att köra och komfortabel att åka i. Med fem stjärnor i Euro NCAPs krocktest är den dessutom en väldigt säker bil, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige.

Renault Megane E-Tech har en räckvidd på upp till 470 kilometer med det största batteriet, och en motor på 160 kW (220 hk). Snabbladdning är möjlig med upp till 130 kW vilket ska kunna ge 300 kilometers körning på runt 20 minuter. Modellen med det stora batteriet kostar från 529 900 kronor.

Renault har arbetat aktivt med att hålla nere vikten på komponenterna i elbilen. Motorn väger 145 kilo vilket är betydligt mindre än motorn i Renault Zoe. Batteripaketet har en ny kemisk sammansättning som ger en batterivikt på endast 395 kilo.

Som multimediasystemet använder Renault Googles välrenommerade operativsystem Android Automotive OS. Här finns funktioner som Google Maps, Google Play Apps, Google Assistant, ruttplanerare och Googles röststyrning.

– Vi är mycket stolta över utmärkelsen som Årets smartaste bilköp för Nya Megane E-tech 100% Electric. Bilens fina komfort, eleganta design, premiumteknik med bland annat Google-baserat infotainmentsystem samt ett marknadsmässigt rätt pris gör modellen till ett smart val för bilköparen, det håller vi med om, kommenterar Thomas Holm, försäljningsdirektör, RN Nordic AB.

M Sveriges motiveringar:

  • Renault Megane E-Tech Electric är en modern och prisvärd elbil. Den är både underhållande att köra och komfortabel att åka i.
  • Med fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest är det också en väldigt säker bil.
  • Batteriet är smart konstruerat vilket gör bilen lätt för att vara en elbil.
  • Den är ensam om att erbjuda premiumbilsteknik, som ett infotainmentsystem från Google, i en lägre elbilsprisklass.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.