Elbilen Porsche Taycan siktad på kända racingbanan Nürburgring

I en video från racingbanan Nürnburgring får vi nu se Porsche provköra sin kommande elbil Taycan. Fortsatt väl maskerad och med fejkade avgasrör dundrar Porschen fram helt ljudlöst – förutom ljudet från de skrikande däcken. Videon kan du se här nedanför.

Mycket är fortfarande okänt om Porsche Taycan, men det är känt att den kommer vara rejält utrustad för högprestandan på till exempel en racingbana. Med sin fyrhjulsdrift och 600 hästar ska den ta dig 0-100 km/h på 3,5 sekunder, eller 0-200 på 12 sekunder. Det är inte i närheten av till exempel värstingvarianen av Tesla Model S, men det är inte heller meningen enligt Porsche. 

Porsches prestanda ska istället ligga i uthålligheten, att den ska klara de tuffa accelerationerna flera gånger på raken och hålla sin toppfart på 250km/h, även när batteriet börjar sina. 50 mil ska batteriet räcka till enligt den nya körcykeln WLTP och snabbladdning med 10 mil på fyra minuter.

Se klippet från racingbanan nedan, för bilen som troligtvis avtäcks i början på 2019:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.