Elbilen Porsche Taycan kan bli en bästsäljare – dubblar målen

Enligt tyska medier ska Porsche ha beslutat att dubbla sin tilltänkta produktionsvolym av Porsche Taycan. Initialt hade Porsche planerat för att tillverka 20 000 Taycan per år.

Nu höjer man alltså till 40 000 som ett gensvar mot den enorma efterfrågan som kunder visat. Till exempel bara i Norge har det reserverats 3 000 bilar. Taycan kommer visas upp i slutet på det här året med leveranser till 2020.

Detta är Taycan

De två motorerna i Porsche Taycan ska ge en totalt effekt på över 600 hk (440 kW). 0-100 km/h ska den klara på 3,5 sekunder. Upp till 200km/h tar 12 sekunder. Bilens maximala räckvidd är över 500 km enligt NEDC-körcykeln.

Porsche Taycan-fabriken renar luften

Utöver att skapa en attraktiv elbil, arbetar Porsche också hårt med att skapa en så miljövänlig och koldioxidneutral tillverkningsprocess som möjligt.

Bland annat så ska Taycan-fabriken rena luften. Genom att klä in fabriken i aluminiumpaneler täckta av ett lager titanoxid får man paneler som reagerar på solljus. Då bryts de kväveoxiderna som finns i luften omkring den ner. Kvar blir vatten och nitrat i form av kväve.

På en yta motsvarande tio parkeringsplatser bryter man ner lika mycket kväveoxid som tio träd kan göra.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.