Elbilen Polestar 2 ska prismässigt utmana Tesla

Polerstar 1 - en elhybrid.

Prestandamärket Polestar som ägs av Volvo Cars har tidigare berättat att man planerar tre stycken elbilar under de kommande åren. Den första helt eldrivan bilen från märket blir Polestar 2.

Känt sedan tidigare är att det ska vara en utmanare till Tesla Model 3. Man har beskrivit bilen som en lyxig sedan i mellanklassen. I en intervju med Auto Express berättar Polestar nu också att bilen kommer att kosta omkring 40 000 Euro, alltså ungefär 400 000kr och uppåt.

Hur Polestar 2 ska se ut är ännu inte känt, men mycket ska delas med Volvo enligt uppgifter. Bilen kommer att lanseras under andra halvan av 2019.

Abonnera istället för att äga

Polestar har också sagt att bilarna ska kunna köpas som vanligt, men också genom en abonnemangslösning. Med abonnemangslösningen kan man istället för att köpa bilen prenumerera på den via en månadskostnad som ska täcka bilens kostnad, service och försäkring under två- eller treårsperioder. Sedan lämnar man tillbaka bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.