Elbilen Polestar 2 på turné – och en titt i ”frunken”

Sedan i onsdags visas elbilen Polestar 2 upp för nyfikna på Kungstorget i Göteborg. Bilen står uppställd i en gigantisk kub dit du är välkommen att både titta på och provsitta bilen.

Det här är den första närmre titten som vi tillåts av elbilen – och många spännande bilder har blivit tillgängliga på elbilen. Polestar kommer sedan fortsätta sin turné mot Stockholm och sedan vidare ut i Europa.

Polestar 2 kvar till lördag

Polestar 2 hittar du på Kungstorget mellan 11-20 imorgon fredag, och på lördag 11-16. Turné i Stockholm kommer ske mellan 30-maj och 2 juni, men Polestar har ännu inte kommunicerat ut den exakta platsen.

Här är frunken

Och för dig som var nyfiken på frunken, här kommer en bild på ”fram-bagageluckan” – som enligt uppgift ska rymma 34 liter.

Om Polestar 2

Elbilen Polestar 2 ska tillverkas i Kina 2020 med första leveranser i maj 2020. Elbilen kommer ha ett batteri på 78 kWh som ger en räckvidd på 500 km enligt WLTP. Den är utrustad med två elektriska motorer som tillsammans ger de en effekt på 300 kW, eller 408 hästkrafter. 0-100km/h klarar Polestar 2 på 4,7 sekunder.

Introduktionsmodellen av Polestar 2 ska kosta från €59 900 som sedan följs av en basvariant prisatt från €39 900.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.