Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Elbilen Polestar 2 får en räckvidd på 560km

Nu vet vi lite mer om Polestar 2. Det är Volvos operativa chef Jonathan Goodman som pratat med brittiska Autocar om elbilen från Volvo och dess prestandavarumärke Polestar.

Jonathan berättar att Polestar 2 kommer ha imponerande 400 hästkrafter och i instegsmodellen en räckvidd på 56 mil. Han kommenterar vidare på instegsmodellen och säger att den måste ha tillräckligt bra prestanda för att Volvo och Polestar ska nå ett tillräckligt stort segment av elbilsmarknaden.

Polestar 2 kommer vara baserad och nära besläktad med Volvos konceptbil 40.2. Autocar rapporterar också om en brittisk prisbild på omkring 30 000-50 000 brittiska pund beroende på prestanda och tillval, alltså motsvarande 350 000-600 000kr på den brittiska marknaden.

Med prestandan och prisbilden utmanar Polestar 2 den efterlängtade elbilen Tesla Model 3 som väntas nå Europa under början av 2019. Polestar 2 räknas komma i slutet av 2019.

Volvo Concept 40.2Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons