Elbilen Polestar 2 är här – första leveranser i maj 2020

Igår lanserade Volvos systervarumärke Polestar sin första elbil. Bilen har namnet Polestar 2. Polestar 2 har ett batteriet på 78 kWh som ger en räckvidd på 500 km enligt WLTP.

Elbilen är utrustad med två elektriska motorer, en på bakaxeln och en på framaxeln. Tillsammans ger de en effekt på 300 kW, eller 408 hästkrafter. 0-100km/h klarar Polestar 2 på 4,7 sekunder.

Under första året finns en specialutrustad ”Launch Edition”-version prissatt från €59 900, men Polestar skriver att bilen kommer att kosta från €39 900 för att kunna konkurrera med Tesla Model 3.

Hur det lägre priset påverkar de tekniska specifikationerna ovan är oklart. Bland annat kommer Polestar 2 också med tvåhjulsdrift som alternativ längre fram. Det är möjligt att det är reserverat för en lägre prissatt elbil.

Bilen har veganinteriör, och arbetar med andra progressiva textilier. Här har man sparat flera kilos tjänstevikt genom att inte använda skinnklädsel. Infotainmentsystemet är framtaget tillsammans med Google och baserar på Android. Röststyrning och Google Maps finns bland annat i bilen.

Då kommer Polestar 2

2020 ska bilen börjar tillverkas i Kina, på Polestars hemsida går att läsa att de första leveranserna kommer ske i maj 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.