Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Elbilen Peugot e-208 har fått ett svenskt lanseringspris – 359 300kr

I början av året berättade Peugeot att den populära småbilen Peugeot e-208 kommer som elbil. Man lanserade en relativt pigg elbil med en räckvidd på 340km. NU har också Peugeot gott ut med ett svenskt pris.

Bilen kommer med fyra utrustningnivåer, där grundmodellen har ett pris satt på 419 000kr. Därtill kommer ett lanseringserbjudande som sänker priset till 359 300kr. I nivå med systerbolaget Opels småbil e-Corsa.

Grundpaketet har fått namnet Active, och de andra paketen har fått namnet Allure, GT-Line och GT. GT toppar prisstegen med ordinarie pris 479 900kr men kommer också med ett betydligt lägre lanseringspris på 419 900kr.

De två mindre paketen erbjuder relativt mager utrustning och det är först på nivån GT-Line som till exempel förarassistentfunktionerna som adaptiv farthållare och backkamera blir standard.  

Se hela prislistan här (PDF)

Peugeot e-208 har en elmotor på 136 hästkrafter ska bilen klara 0-100 km/h på pigga 8,1 sekunder. Batteriet på 50 kWh ska ha en räckvidd på 340km enligt WLTP-körcykeln.

Bilen ska kunna laddas fullt på 16 timmar i ett vanligt 230-voltsuttag. Med en 3-fas laddbox klarar man att ladda bilen på strax över fem timmar. Snabbladdning är möjlig med 100 kW, som ger 80 procent på 30 minuter.

Bilen kommer med en batterigaranti, som säger att bilen ska ha kvar 70 procent av sin kapacitet efter 8 år eller 16 000 mil. De första bilarna ska levereras redan i höst, enligt tidigare utsago från Peugeot.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Amerikanska startupbolaget Rivian hårdtestar just nu sin pickup inför lanseringen nästa år. I en ny video får vi följa med ut i den stekheta...

Eldrift

Elon Musk har under de senaste veckorna börjat hajpa Teslas nästa stora event Battery Day allt mer. För en liten dryg vecka sedan gjorde...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons