Elbilen Opel Corsa-e officiellt presenterad – räckvidd på 330km

Det har länge varit känd den klassiska småbilen Corsa från Opel kommer som elbil. Genom synergier med koncernsyskonet Peugeot har man snabbt fått fram en elbil, som delar mycket med den kommande elbilen Peugeot 208.

Opel Corsa-e får en räckvidd på 330 kilometer (enligt WLTP) och ett 50 kWh-batteri som kan snabbladdas till 80 procent av sin kapacitet på 30 minuter. Elmotorn producerar 136 hästkrafter.

Den gör 0-50km/h på 2,8 – och hela vägen upp till 100km/h från 0 tar 8,1 sekunder. Opel beskriver Corsa-e som en bil med ett dynamiskt utseende med en sportig design, där de kompakta formerna från tidigare generationers Corsa känns igen.

Säkerhet i fokus

Flera säkerhetsfunktioner, som oftast är mer vanliga i större bilar har nu hittat till Corsa-e. Elbilen är utrustad med adaptiva och bländfria LED-strålkastare, och säkerhetssystem som dödavinkelvarnare och adaptiv farthållare. Opel Corsa-e får också parkeringsassistent och automatisk nödbroms.

Beställningsbar inom kort

Opel Corsa-e kommer vara bokningsbar inom kort, skriver Opel i ett pressmeddelande utan att förtydliga ytterligare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.