Elbilen Nio ET7 sägs vara på väg mot Europa

I början av sommaren blev det officiellt att den kinesiska elbilstillverkaren Nio förbereder sig för att kliva in på den svenska marknaden. Utöver Sverige har Nio också siktet på Tyskland, Nederländerna och Danmark. Lanseringen kommer att ske under årets sista kvartal.

Nio har dock inte avslöjat vilka modeller som kommer till Sverige även om man på den svenska hemsidan idag visar upp sedanmodellerna Nio ET7 och Nio ET5, suvmodellen Nio ES7 och den eldrivna sportbilen EP9.

Nu har dock en första leverans till Europa siktats. I en kort video från en hamn i Kina kan vi se flera Nio ET7 uppställda på rad. Enligt uppgifterna ska dessa lastas för vidare transport mot Europa.

Nio beskriver ET7 som en premiumsedan. I Kina är den lanserad med tre olika storlekar på batteriet: 75 kWh, 100 kWh eller 150 kWh. I utförandet med det största batteriet är räckvidden upp till 1 000 km (enligt kinesiska körcykeln NEDC). Elbilen är utrustad dubbla motorer, fyrhjulsdrift och levererar en effekt på 480 kW (644 hk). 0–100km/h ska bilen klara på 3,9 sekunder. 

Intervju med Nios Europachef

I en intervju av Dagens Industri berättar Nios Europachef Hui Xhang mer om satsningen i Sverige. Den kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.