Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Tidigare under våren fick vi kännedom om Lighyear One, den ultraeffektiva elbilen med solceller på taket. Nu har företaget, som har en bakgrund i solelbilstävlingar, visat upp prototypen av sin första kommersiella elbil.

Elbilen som är täckt med solpaneler ska minska sladdladdandet med upp till hälften, om man är boende i mellersta Sverige. Solpanelerna som ska bidra med 1000 till 2000 mil årligen i extra körsträcka. De täcker huven, taket och delar av bakrutorna.

Annons

Lighyear One ska ha en mycket låg vikt och en aerodynamisk kaross för att hålla nere energiförbrukningen, berättar man i samband med lanseringen av prototypen.

Elbilen uppges ha en räckvidd på 725km, trots ett ”relativt litet batteri”. Någon specifik batteristorlek anges inte. Däremot ska bilen kunna laddas med 40 mil, över en natt i ett vanligt 230 V-uttag.

Elbilen är utrustad med fyra motorer, som oberoende av varandra driver ett hjul var. Bilen är däremot inget prestandamonster, 0-100km/h ska ta 10 sekunder.

Priset för elbilen uppges till 1 590 000 kronor med leveranser i 2021. Redan nu erbjuder man också leasingalternativ för elbilen. Förbokar elbilen gör du på Lighyear Ones hemsida.

Du kan se en repris av livestreamen från evenemanget där Lightyear visar upp elbilen i nedan videon: