Elbilen Lucid Gravity är en lyxig suv med plats för sju personer

Lucid Motors erbjöd inatt en första visning av sin nästa elbil. Det i form av den lyxiga och kraftfulla suven Lucid Gravity. Med den nya modellen lovar Lucid prestanda som superbil och längre räckvidd än de flesta andra elbilarna på marknaden.

Lucid kommer erbjuda modellen med upp till sju vuxna sittplatser. Det kommer också bli möjligt att få modellen med antingen fem eller sex sittplatser.

– Det är både en förklädd superbil och en SUV med flexibelt passagerar- och lastutrymme som är orimligt stort i förhållande till fordonets exteriörmått, berättar Derek Jenkins, ansvarig för design på Lucid Group.

Lucid går inte in på några närmare detaljer om prestanda eller andra specifikationer idag. Den kommer att bygga på samma typ av elektrisk plattform som sitter i Lucid Air – men allt kommer vara snäppet vassare.

Lucid Motors kommer dela med sig av mer detaljer under 2023, i samband med att man öppnar upp förbokningen. De första leveranserna ska starta under 2024 i USA och Kanada.

Om Lucid Gravity kommer till Europa och i så fall när kommer Lucid Motors kommunicera vid ett senare tillfälle.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.