Elbilen Lancia Ypsilon kommer också som prestandamodell

Lancia vill lyxa till småbilssegmentet med sin senaste elbil Lancia Ypsilon. Lite mer exklusiv och lite mer ombonad än andra bilar i samma storlek. Elbilen visades upp tidigare i år och de första leveranserna ska starta på utvalda marknader under detta året.

Nu presenterar Lancia ytterligare en variant av Ypsilon. Denna gången rör det sig om en högpresenterade modell, kallad Ypsilon HF. Motorn uppgraderas till 180 kW (240 hk), från de tidigare 115 kW (156 hk). Lancia Ypsilon HF kommer klara 0 till 100 km/h på 5,8 sekunder.

För att ytterligare framhäva det sportiga kommer Lancia både sänka stötdämpningen på Ypsilon HF, samt ge den en bredare framtoning, avslöjar Lancia reda nu. Bilen kommer till bilhallarna under 2025.

– Efter presentationen av nya Lancia Ypsilon, den första bilen i den helt nya eran, tar vi idag ytterligare ett steg framåt på vägen mot renässansen, för att betona varumärkets mest brutala och radikala själ och dess engagemang för att fokusera på prestandamodeller, berättar Luca Napolitano, Lancias varumärkeschef.

I övigt har Ypsilon ett batteri på 51 kWh, som ska leverera upp till 403 kilometer på en laddning. En lanseringsversion av Ypsilon har lanserats i Italien med ett startpris på 39 999 euro, motsvarande 450 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.