Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Den Sverigeaktuella elbilen Kia Niro EV är utsedd till Årets Familjebil. Det är svenska motorjournalister som i en omröstning get elbilen utmärkelsen. Kia Niro EV har Sverigepremiär i samband med eCarExpo som arrangeras i Göteborg i helgen.

Motiveringen för utmärkelsen löd: ”Elbilen är på stark frammarsch och dess räckvidd blir allt längre. Kia Niro EV visar att en elbil kan fungera i vardagen för en stor andel bilägare som i dag vill göra ett aktivt miljöval till en rimlig kostnad. Juryn poängterar särskilt bilens storlek, räckvidd och inbyggda säkerhet.”

Annons

– Att vår helt nya elbil Kia Niro EV tar hem priset som Årets Familjebil [..] är beviset för att Kia utvecklar bilar med de egenskaper som kunderna efterfrågar, bland annat möjligheten att köra helt utsläppsfrit, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden om utmärkelsen i ett pressmeddelande.

Kia Niro EV har en räckvidd på upp till 485 kilometer på en laddning. Det svenska priset på Niro EV startar från 429 900 kronor. Försäljningsstart är i december med leveranser under våren nästa år.

Juryn som nominerat Niro EV till Årets Familjebil består av följande motorjournalister: Mikael Stjerna (Teknikens Värld), Jacques Wallner (DN. Motor), Robert Collin (Aftonbladet), Jan-Erik Berggren (Expressen), Johannes Gardelöf (Bilnyhetsbyrån CNP), Mikael Johnsson (Auto Motor & Sport), Anders Helgesson (Vi Bilägare), Stefan Nilsson (Frilans), Alexandra Stenwall (Frilans) Håkan Nilsson (Dagens PS) och Mikael Lindberg (Motorföraren).