Elbilen Kia Niro EV utnämnd till Årets Familjebil 2018

Pressbild: Kia

Den Sverigeaktuella elbilen Kia Niro EV är utsedd till Årets Familjebil. Det är svenska motorjournalister som i en omröstning get elbilen utmärkelsen. Kia Niro EV har Sverigepremiär i samband med eCarExpo som arrangeras i Göteborg i helgen.

Motiveringen för utmärkelsen löd: ”Elbilen är på stark frammarsch och dess räckvidd blir allt längre. Kia Niro EV visar att en elbil kan fungera i vardagen för en stor andel bilägare som i dag vill göra ett aktivt miljöval till en rimlig kostnad. Juryn poängterar särskilt bilens storlek, räckvidd och inbyggda säkerhet.”

– Att vår helt nya elbil Kia Niro EV tar hem priset som Årets Familjebil [..] är beviset för att Kia utvecklar bilar med de egenskaper som kunderna efterfrågar, bland annat möjligheten att köra helt utsläppsfrit, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden om utmärkelsen i ett pressmeddelande.

Kia Niro EV har en räckvidd på upp till 485 kilometer på en laddning. Det svenska priset på Niro EV startar från 429 900 kronor. Försäljningsstart är i december med leveranser under våren nästa år.

Juryn som nominerat Niro EV till Årets Familjebil består av följande motorjournalister: Mikael Stjerna (Teknikens Värld), Jacques Wallner (DN. Motor), Robert Collin (Aftonbladet), Jan-Erik Berggren (Expressen), Johannes Gardelöf (Bilnyhetsbyrån CNP), Mikael Johnsson (Auto Motor & Sport), Anders Helgesson (Vi Bilägare), Stefan Nilsson (Frilans), Alexandra Stenwall (Frilans) Håkan Nilsson (Dagens PS) och Mikael Lindberg (Motorföraren).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.