Elbilen Kia e-Niro har premiär i Europa 2 oktober – 485 km på en laddning

Pressbild: Kia

Den sydkoreanska elbilen Kia e-Niro har premiär i Europa den 2 oktober. Det är i samband med bilsalongen i Paris som man väljer att visa upp bilen i Europa för första gången. Intresset i Sverige är mycket stort, enligt Kia Sverige. Lanseringen sker sedan i december med de första kundleveranserna som börjar i början av nästa år, det skriver Kia Sverige i ett pressmeddelande. Den observante märker att namnet ändras för den europeiske marknaden från Niro EV till e-Niro.

Kia e-Niro är framhjulsdriven, med en effekt på 204 hk (150 kW). 0-100 km/h går på 7,8 sekunder. e-Niro kommer med två batteripaket, men endast det stora på 64 kWh kommer erbjudas i Sverige, vilket ger räckvidden är 485km enligt körcykeln WLTP.

I Sverige kommer bilen med två utrustningsnivåer, en Advance och en Advance Plus:

  • Kia Niro EV är standardutrustad med bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare. Den har också trötthetsvarnare och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd. Även flera, vad man kallar komforthöjande finesser är standard. Dessa är nyckellöst system med startknapp, 7-tums pekskärm med navigation, backkamera, Apple CarPlay och förberedelse för Android Auto, samt artificiellt  delläderklädsel.
  • Med Plus-paketet får man ytterligare funktioner som dödavinkelvarnare, eljusterbara framstolar, LED-huvudstrålkastare, helläderklädsel och ventilerade framstolar. Till Plus finns också ett extra teknikpaket som innehåller ett bättre ljudssystem, LED-interiörbelysning, 8-tums pekskärm med navigation, sollucka och trådlös mobilladdare.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.