Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Den sydkoreanska elbilen Kia e-Niro har premiär i Europa den 2 oktober. Det är i samband med bilsalongen i Paris som man väljer att visa upp bilen i Europa för första gången. Intresset i Sverige är mycket stort, enligt Kia Sverige. Lanseringen sker sedan i december med de första kundleveranserna som börjar i början av nästa år, det skriver Kia Sverige i ett pressmeddelande. Den observante märker att namnet ändras för den europeiske marknaden från Niro EV till e-Niro.

Kia e-Niro är framhjulsdriven, med en effekt på 204 hk (150 kW). 0-100 km/h går på 7,8 sekunder. e-Niro kommer med två batteripaket, men endast det stora på 64 kWh kommer erbjudas i Sverige, vilket ger räckvidden är 485km enligt körcykeln WLTP.

Annons

I Sverige kommer bilen med två utrustningsnivåer, en Advance och en Advance Plus:

  • Kia Niro EV är standardutrustad med bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare. Den har också trötthetsvarnare och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd. Även flera, vad man kallar komforthöjande finesser är standard. Dessa är nyckellöst system med startknapp, 7-tums pekskärm med navigation, backkamera, Apple CarPlay och förberedelse för Android Auto, samt artificiellt  delläderklädsel.
  • Med Plus-paketet får man ytterligare funktioner som dödavinkelvarnare, eljusterbara framstolar, LED-huvudstrålkastare, helläderklädsel och ventilerade framstolar. Till Plus finns också ett extra teknikpaket som innehåller ett bättre ljudssystem, LED-interiörbelysning, 8-tums pekskärm med navigation, sollucka och trådlös mobilladdare.