Elbilen Kia e-Niro – dyrare begagnad än ny

Pressbild: Kia

Den nyligen lanserade elbilen Kia e-Niro erbjuder en elbil med generös räckvidd, till en relativt låg kostnad. För 478 800kr (eller 418 800kr efter bonus) får du en Kia e-Niro Advanced Plus som kan ta dig 45,5 mil, en av de längsta räckvidderna efter Tesla och Jaguars elbilar.

Efterfrågan på Kias elbil har varit hög, men Kia har inte riktigt kunnat leverera i tillräckligt hög takt. Det märks nu på andrahandsmarknaden. Nyligen såldes en Kia e-Niro i bra skick som hade gått 2 273 mil på auktionssajten Kvd.

Fyra budgivare var med i auktionen efter att priset passerat inköpspriset på 474 800kr som till slut landade på 502 002kr. Slutpriset landade således på 87 000kr över inköpspris om man räknar med elbilsbonusen för nya bilar på 60 0000kr.

Långa väntetider

Väntetiderna tycks vara besvärliga på Kia e-Niro. I många länder sålde Kia snabbt slut på sina årsvolymer bara veckor efter lanseringen. I veckan fick vi ett mail från en läsare som väntat på sin Kia e-Niro sedan beställningen i februari, med ständigt framflyttade leveransbesked.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.