Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Snart går startskottet för de första leveranserna av den efterlängtade elbilen Jaguar I-PACE. I Sverige har ett hundratal personer lagt en beställning och de första leveranserna kommer att ske i mitten på september.

I samband med lanseringen av Jaguar I-PACE inleder Jaguar också Jaguar också en turné tillsammans med världsstjärnan Dua Lipa. Eventet blir ett startskott för en serie Jaguar-event över hela Europa som går under namnet The PACE: Säsong 1, som ska hylla Jaguars SUV-modeller, där I-PACE ingår.

”Jag ser så mycket fram emot att min första bil blir I-PACE och i och med detta får äran att markera genombrottet för den nya elbilsdrivna generationen”, skriver Dua Lipa i ett pressmeddelande.

Världsartisten Dua Lipa i en Jaguar.

”Dua Lipa x Jaguar”-samarbetet lanseras 3 september på Jaguars sociala kanaler och webbsidor i Europa och under en exklusiv konsert i Amsterdam.

I Sverige kostar I-PACE från 829 000kr. Då får du en I-PACE i grundutförande, utrustad med ett batteri på 90 kWh, som ska räcka till 47 mil. Den klarar 0-100km/h på 4,8 sekunder.

Läs mer i artiklen: Allt vi vet om Jaguar I-PACE.