Elbilen Ioniq 5 från Hyundai får snabbladdning upp till 230 kW

Premiären av den nya elbilen Ioniq 5 från Hyundai kommer ske i början av nästa år. Fram till dess har Hyundai valt att successivt dela små detaljer kring den kommande elbilen.

Idag berättar Hyundai mer om elbilens snabbladdning. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 232 kW, skriver Hyundai. Att ladda från 10 till 80 procent kommer att ta 18 minuter.  På en hemladdare stöder bilen 11 kW.

Ioniq 5 får ett batterisystem på 800 volt vilket ska bidra till snabbare laddning under hela laddkurvan. Idag har de flesta elbilarna ett system baserat på 400 volt. En annan tillverkare som anammat den högre kapaciteten är Porcshe Taycan.

Elbilen tar form som en en familjevänlig crossover-suv baserad på Hyundais koncept 45. Den är också inspirerad av märkets första bil Hyundai Pony. Premiären äger rum ”väldigt snart” och ska ske tidigt i 2021.

Under de kommande veckorna kan vi förvänta oss att se mer om bilens interiörskoncept, säkerhetsfunktioner och anslutna tjänster, samt laddningsalternativ och design, avslöjar Hyundai.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.