Elbilen Hyundai Kona ska nu tillverkas i Europa – ska minska leveranstider

Efterfrågan på elbilen Hyundai Kona Electric har länge varit hög. Den överträffade Hyundas alla förväntningar som därmed drabbades av enorma leveransbekymmer. I ett led att råda bot på leveransbekymren kommer Hyundai nu tillverka den populära modellen i Europa med start från och med mars i år.

Genom öppnandet av en fabrik i Tjeckien tredubblar man produktionskapaciteten. I samband med de bilar som rullar ut i den nya fabriken får också Kona Electric ett par extra mil i räckvidd. Räckvidden ökar från 450 till 480 kilometer.

– Vi lyssnar på våra kunder och har fattat detta beslut för att möta den ökade efterfrågan på våra elbilar. Fler och fler människor är oroliga för hur deras bilval påverkar klimatet, och vi ser en enorm potential för elbilar på den europeiska marknaden, säger VD och koncernchef Dong Woo Choi från Hyundai Motor Europe

Hyundai ska bli störst i Europa

Hyundai har som mål att bli den största elbilsleverantören i Europa under 2020. Målet är att leverera fler än 80 000 elbilar under året fördelade över elbilarna Kona och Ioniq samt bränslecellbilen Nexo.

Om 80 000 räcker för att bli störst återstår att se. Tesla levererade över 100 000 elbilar i Europa i år, en siffra som lär öka snabbt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.