Elbilen Hyundai Kona Electric levereras nu till Norge

Den första båtlasten med Hyundai Kona Electric har anlänt till Norge. Det berättar Hyundai Norge stolt i ett pressmeddelande. Totalt rör det sig om 100 bilar på första båten. Ytterligare hundratals bilar är på väg.

Hyundai Kona Electric är en riktigt efterlängtad elbil. Bara i Norge fick man in 20 000 intresseanmälningar under dag 1. På 72 timmar hade de lett till 3132 beställningar, sedan fick Hyundai tillfälligt pausa försäljningen.  Det låga norska priset på 350 000kr, ger dig en välutrustad och rymlig bil med en bra räckvidd på nästan 50 mil har legat bakom succén.

”Det är inte konstigt att Kona Electric väcker så mycket intresse. Det är den första elbilen med en rimlig prislapp som kan erbjuda både lång räckvidd, hög säkerhet och ett komplett multimediapaket”, säger produktchef Øyvind Lilleström Knudsen i Hyundai Motor Norge.

Kona Electric till Sverige i vinter

I Sverige kommer vi troligtvis vänta till senare i höst innan vi får någon indikation om svenska priser och får möjligheten att beställa. Officiell lansering i Sverige är satt till vintern 2018/2019. Mer om prestandan på Kona Electric har vi samlat här.

Tidigare i veckan kunde vi berätta om norrmannen och Tesla-kändisen Bjørn Nyland som genomförde ett 100-milslopp med Hyundai Kona Electric och en Tesla Model X. Läs en sammanfattning och se videon från loppet här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.