Elbilen Hyundai IONIQ Electric uppdateras i höst – får längre räckvidd

Pressbild: Hyundai

Elbilen Hyundai IONIQ Electric får sig en ansiktslyftning. De visuella uppdateringarna tar till sig många detaljer från Hyundais nya elektriska formspråk. Detaljer som vi ser i den nyligen lanserade Hyundai Kona Electric. En välbehövlig uppdatering på en marknad där många nya elbilar kommit.

Gällande prestanda, så får IONIQ Electric ett uppdaterat batteri. Från 28 kWh till 38,3 kWh vilket ska ge en räckvidd på 294 km enligt WLTP-körcykeln. 100 kW-snabbladdning i den uppdaterade elbilen ska ge en 80% laddning på 54 minuter.

Den observante noterar att gamla IONIQ hade en räckvidd på 280 km, men enligt den mer generösa och numera utdaterade NEDC-skalan. Totalt talar Hyundai om en kapacitetsökning på 36%.

Den uppdaterade bilen utrustas också med förarassistanssystem som Lane Assist, adaptiv farthållare och kollisionsvarnare. Den uppdaterade Hyundai IONIQ Electric ska komma till hösten – i september enligt ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.