Elbilen Honda e på testbanan – körglädje utlovas

Honda släpper nya bilder på den efterlängtade elbilen för stadsmiljö, Honda e – från när Honda testkör bilen på banan. Det är fortfarande prototypen vi ser, produktionsversionen kommer visas upp senare i höst.

Honda e kommer vara utrustad med en elmotor på 110 kW med ett vridmoment på över 300 Nm. Batteriet på 35 kWh i Honda e är ett av de mest kompakta i sin klass vilket ska bidra till en välbalanserad bil med låg vikt, enligt Honda.

Bilen laddas snabbt till 80 % på 30 minuter, och kommer ha en räckvidd på 200 km vilket är perfekt för stadspendling i vardagen, skriver Honda.

Målet är att leverera en elbil som ska ge en rolig och engagerande körupplevelse. Det gör man bland annat genom att placera elbilens batteri lågt under bilens golv, tyndpunkten ligger ungefär 50 centimeter från marken. Honda e är bakhjulsdriven vilket ska göra körningen ännu roligare. Bakhjulsdriften möjliggör också ett större rattutslag vilket underlättar körningen på små stadsgator.

Honda e kommer också erbjuda enpedalskörning vilket ska ge en bättre och enklare körning i stadstrafiken. När gaspedalen trycks ned accelererar bilen som vanligt, när den släpps sker en automatisk regenererande inbromsning och bilen saktar ner.

Honda e är också utrustad med ett sportläge, vilket ska ge bättre prestanda genom snabbare gasrespons.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.