Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Elbilen gjorde rekord i Europa i juni – Tesla Model 3 i topp

Foto: Tesla

Researchföretaget Jato Dynamics har sammanfattat försäljningen av bilar i Europa under juni. Även om bilförsäljningen är fortsatt tilltuffsad efter pandemiåret 2020 så har det skett en liten ökning.

I juni såldes det 1,27 miljoner bilar i Europa, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med året innan men inte på något vis ett rekord sett till den totala bilförsäljningen.

– Förutsättningarna är ännu inte idealiska och långt ifrån en total återhämtning. På medellång sikt är det inte klart om marknaden kommer att nå nivåer före Covid, säger Felipe Munoz, Global Analytiker vid Jato Dynamics i ett pressmeddelande.

För elbilen fanns det dock rekord att notera i historieböckerna. Sett till totalen så var 18,5 procent av alla sålda bilar i Europa laddbara bilar.

Det är ett nytt rekord och en rejäl ökning mot fjolårets siffra på 8,2 procent. Dessutom är det värt att notera att det såldes fler elbilar än laddhybrider under månaden.

Månadens mest registrerade elbil i Europa blev Tesla Model 3 med 25 697 exemplar. Det räckte till en andraplatsen i den totala försäljningen för juni, där Volkswagen knep förstaplatsen med 27 247 exemplar av VW Golf.

Tesla Model 3 blev den populäraste modellen i Norge, Schweiz, Storbritannien och Österrike. I Danmark, Frankrike, Irland, Luxemburg, Tyskland och Sverige kvalade den in på topp 10-listorna.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons