Elbilen ger nya verksamheter och beteenden

Elbilen kommer i framtiden diktera hur vi samlar verksamheter och men också påverka våra beteendemönster. Behovet av att ladda bilar kommer att växa och det är inte ett behov som dagens bensinstationer kan tillgodose.

Till vardags går det att ladda bilen hemma, eller på jobbet, för att klara den vardagliga pendlingen. Men det kommer fall där vi bryter oss ur våra vardagsmönster och kommer behöva ladda bilen på en dedikerad laddstation. Det kan vara när vi är på bilsemester, tjänsteresa eller reser till en släkting som bor 40 mil bort.

Där är dagens bensinstation, med dyr mjölk, svettig korv och biltvätt en plats som du inte vill stanna på mer än i fem minuter. Istället kommer elstationer växa fram med nya verksamheter med flera nytto- och nöjesfunktioner. De kommer på en kompakt yta samla mataffärer, gym, restauranger, lekland och lounger.

Platser där du kan varva ner, eller göra nyttiga saker, som tar ungefär en trekvart, tiden då en snabbladdare hinner ladda upp din bil med en avsevärd mängd mil.

Du kommer kunna spendera 45 minuter till att vila, fika, gymma eller veckohandla. Det kommer definitivt förändra ditt beteendemönster till det bättre.

England tros få två elstationer i år

Entreprenören David Lloyd jobbar redan på ett liknande konceptet i England. Han räknar med att öppna två stycken elstationer innan årets slut. Han kallar konceptet EV Hub UK. De kommer innehålla förutom snabbladdare, butiker för dagligvaruhandeln och serviceverksamheter.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.