Elbilen från Porsche som aldrig blev verklighet – skulle utmana Porsches formspråk

Porsche har visat upp en serie koncept som aldrig blev verklighet. Under parollen ”Porsche Unseen” visar man upp ett femtontal fordon från de senaste femton åren. Ett av koncepten är den eldrivna minibussen Porsche Renndienst som togs fram 2019.

– Porsche Renndienst är en fri tolkning av en familjevänlig bil med sittplats för upp till sex personer. Designteamet skapade en futuristisk ”farkost med rymd” med spännande proportioner, skriver Porsche om konceptet.

Den elektriska drivlinan i golvet ger gott om utrymme för passagerarna i bilen. Föraren sitter i ett centralt placerat förarsäte med bra uppsikt över omgivningen. Porsche har tyvärr inte valt att dela med sig av några bilder på interiören. Konceptets syfte var att visa hur långt man kunde utmana Porsches formspråk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.