Elbilen Ford Mustang Mach-E får bättre prestanda än beräknat

Pressbild: Ford

Elbilen Ford Mustang Mach-E har genomgått verklighetsbaserade testar inför lanseringen. Ganska snabbt såg Ford att elbilen kommer presentera bättre än man tidigare utlovat baserat på de dator-simuleringarna man tidigare gjort.

Ford väljer att lyfta fram en förbättrad snabbladdningskapaciteten efter testerna. Den fyrhjulsdrivna modellen med utökad räckvidd kan laddas med 107 km på tio minuters laddning. Modellen med standard-räckvidd och bakhjulsdrift ska kunna lägga på 91 km på tio minuter, medan samma modell med fyrhjulsdrift ska klara 85 kilometer på samma tid.

Gemensamt för alla modeller är att laddning från 10 till 80 procent ska ske på ungefär 38 minuter. Totalt har modellen med längst räckvidd kapacitet att klara upp till 600 kilometer på en laddning.

Lanseringen av Ford Mustang Mach-E försenas till 2021

Den svenska lanseringen var tänkt att ske i slutet av 2020. Ford meddelar nu att denna är senarelagd till början av 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.