Elbilen Cupra Tavascan ska inte göra oss besvikna: ”Måste bli lika ’Batman’ som konceptet”

Förra året presenterande Cupra ett koncept på en sportig elsuv som stack ut rejält. Konceptet döpt till Cupra Tavascan tycks påminna om något som skulle platsa i en Batman-film.

Idag bekräftar Cupra-chefen Wayne Griffiths under en presentation att man arbetar för att göra Cupra Tavascan till verklighet. I en separat intervju med TopGear försäkras vi om att vi inte ska bli besvikna.

– Vi fortsätter med Tavascans utveckling. Än har vi inte meddelat exakt var och när och hur, men det är vår stora dröm att vi försöker förverkliga konceptet, och designutvecklingen fortsätter helt i linje med konceptbilen, säger Wayne till TopGear.

– Vi har sagt till formgivna att de inte kan presentera en bil som ser ut att vara tagen ur Batman om vi inte kan förverkliga det. Det ni hittar på, måste vi kunna realisera, fortsätter Wayne.

Wayne ser det som ett svek att presentera en provocerande konceptbil och sedan presentera en nedtonad produktionsbil.

– Den färdiga bilen måste helt enkelt vara väldigt likt produktionsbilen, tillägger Wayne.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.