Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Elbilen Cupra Born går in i nästa fas – tillverkningen startar i höst

Seats prestandamärke Cupra firar treårsjubileum. Märket är här för att stanna och för att växa i framtiden står elektrifiering i fokus, skriver Cupra i ett pressmeddelande.

I år lanserar man elbilen Cupra Born, tidigare döpt till el-Born, efter en stadsdel med samma namn i Barcelona. Cupra Born kommer bygga på samma plattform som Volkswagen ID.3 men kommer ha en sportigare tappning.

– Cupra Born blir en utmanare på den elektriska marknaden med sin attraktiva design och omedelbara prestanda. Med den här bilen tänker vi bidra till elektrifieringen av Spanien och världen genom dess emotionella sportighet, och vi vill att nästa generation av unga utmanare ska vara en del av denna omvandling, säger Cupra-chefen Wayne Griffiths.

Produktionen för Cupra Born startar under andra halvan av 2021 vid fabriken i Zwickau, Tyskland. Modellen beräknas få en räckvidd på upp till 500 kilometer med ett batteri på 77 kWh.

För att visa upp sina bilar har Cupra öppnat visningslokaler likt Tesla eller Polestar i centrala delar av storstäder. Lokalerna är döpta till City Garage Stores och de första har redan öppnat i Mexiko City, Hamburg och Barcelona.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

Hyundai har fått problem med batterierna i elbilen Hyundai Kona Electric vilket orsakat ett 15-tal bränder, främst i Sydkorea. Nu står det klart att...

Ellastbil

Volvo Lastvagnar har länga arbetat och experimenterat med eldrivna lastbilar i stadsmiljöer. Nu startar lastbilstillverkaren ett projekt med fokus på längre transporter med tunga...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons