Elbilen Cadillac Lyriq presenteras i augusti – teaserfilm visar mastodont-SUV

Detta är den första elbilen baserad på GM:s eldrivna plattform. I framtiden kommer alla bilar vara eldrivna, sa man.

Det var under förra året som amerikanska Cadillac gick ut med nyheten att man kommer att lansera en eldriven SUV. Nu berättar man att avtäckningen av den nya elbilen från premiummärket kommer att ske den 6 augusti.

Ytterst lite är känt om elbilen men vi vet att det är en del i en större serie eldrivna bilar som ska komma under de kommande åren. Den första elbilen får namnet Cadillac Lyriq.

I en kort teaser, får vi en glimt av elbilen. Videon i stort beskriver delar av den teknik som kommer att finnas i den nya elbilen och andra modeller från Cadillac. Glimten av elbilen Cadillac Lyriq får vi först på slutet.

https://www.youtube.com/watch?v=w8Vw3w0xnx8

En stillbild på formen av elbilen kan du se i bilden nedan. Det är mycket tydligt att detta kommer bli en riktigt stor bil, i äkta Cadillac-stuk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.