Elbilen BMW i4 på testbanan; sport och komfort i ett

Det är bara några månader kvar till världspremiären av elbilen BMW i4. Just nu genomför BMW de sista testerna och finjusteringarna av den nya modellen och delar med sig av ett par ord och bilder från testerna.

Modellen blir ett kraftpaket i sig och kommer erbjuda en effekt på upp till 530 hästkrafter. Den kommer klara 0-100 km/h på under fyra sekunder. BMW skriver dock att det inte är en värdig ”BMW-måttstock” i sig: ”Acceleration sker inte i en rak linje”.

Ett helt nytt system med dämpare ska hindra bilen från att ”sätta sig” vid kraftig acceleration. I kombination med ett nytt anti-spinnsystem, ska grepp och stabilitet säkerställas när trycket mot accelerationspedalen är som hårdast.

Med sig från konceptstadiet har BMW i4 en lång hjulbas, bred spårbredd, stora däckdimensioner, hög vridstyvhet, låg tyngdpunkt och perfekt viktbalans. Det ger modellen dynamiska köregenskaper som också kombineras med en hög standard av körkomfort. Detta ska vara en BMW som är byggd för både korta och långväga resor.

BMW i4 är utrustad med ett batteri på 80 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 600 kilometer. Tillverkningen ska starta senare i år i München, Tyskland. Vid slutet av året kommer BMW erbjuda totalt fyra stycken eldrivna modeller. Det är BMW i3, BMW iX3, BMW i4 och BMW iX.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.