Elbilen Audi Q4 e-tron blir årets tjänstebil i Danmark – utmanade 10 andra elbilar

Pressbild: Jonas Fotografi

Sedan 2006 har Business Danmark och Jyllands-Posten utsett årets tjänstebil i Danmark. I år har tävlingen haft fullt fokus på elbilar. Totalt var samtliga av de elva nominerade bilarna just elbilar. I juryn som bedömt bilarna sitter företagare, två biljournalister och en sjukgymnast.

Vinnaren blev Audi Q4 e-tron. Den plockade poäng för en inbjudande interiör, god ergonomi och förarposition och ett rimligt grundpris. Dessutom ska den också ha fått poäng för sin tillräckliga räckvidd och snabbladdning. Den officiella räckvidden för Audi Q4 40 e-tron är 508 km och den kan snabbladdas med upp till 125 kW.

– Här finns en funktionell styrka med bra säten och en bra ratt samt en bekant miljö snarare än en mer futuristisk design. Det gör att det är lätt att sätta sig in i bilen och köra direkt, säger Lars Bundgaard, ordförande i Trafik- och vägpolitiska nämnden i Business Denmark.

– Det finns inga perfekta elbilar än. Nya Audi Q4 e-tron är dock en mycket välfungerande i sitt slag och är något av det bästa för tjänsteförare just nu. De värderar vanligtvis komfort och standarden på inredningen väldigt hög, och här är det i topp. Samtidigt är priserna rimliga, säger Christian Schacht, bilredaktör vid Jyllands-Posten.

De nominerande bilarna var BMW iX3, Ford Mustang Mach E, Hyundai IONIQ 5, Kia EV6, MG Marvel R, Polestar 2, Skoda Enyaq, Tesla Model Y, Volvo XC40 Recharge och VW ID.4 utöver Audi Q4 e-tron.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.