Elbilen Audi e-tron kommer att börja säljas i sommar

Audi har under den senaste tiden arbetat med två eldrivna konceptbilar. Audi e-tron quattro concept och Audi e-tron sportspack concept är bilen som illustrerat Audis concept.

I ett pressmeddelande går man nu ut med att nedräkningen har börjat. Redan i sommar kommer Audi börja tillverka den elbil man valt att kalla Audi e-tron.

”Laddad med elektrifierad design, innovativ teknik och med kompromisslös kvalité och prestanda anpassad efter bilkörning i vardagsmiljö”, skriver man i ett pressmeddelande. Vidare skriver man att man totalt eliminerat begrepp som räckviddsångest: båda konceptbilarna fixar till exempel 50 mil på en enda laddning.

Mer information

E-tron provkörs på ett tak.

Under de kommande månaderna lovar Audi att släppa mer information. Vi kommer självklart bevaka och rapportera om allt som händer.

Konceptbilen man visat upp har tre elmotorer, en fram och två där bak. Bilen är fyrhjulsdriven och har en total effekt på 320 kW med en boosterfunktion som tillfälligt kan ge 370 kW. 0-100 km/h görs på 4,6 sekunder. Det vätskekylda batteriet är placerat längs med hjulaxlarna för en extra låg tyngdpunkt. Det påstås ge en hög stabilitet på både långkörning och på kurviga vägar.

Redan under året kommer alltså Audi börja sälja bilen de kallat Audi e-tron.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.